Politic

EUROSFAT 2020 – Noua Generație a Europei

Pentru a 8-a ediție a forumului Eurosfat prevedem o săptămână de dezbateri online pe principalele teme ale planului de recuperare al UE: dezvoltare durabilă, digitalizare și ecologie.

Sesiunea de deschidere va conține un dialog între reprezentanții Comisiei Europene, a Guvernului României și a Parlamentului European cu reprezentanții generației tinere a României. Sesiunea de deschidere va fi împărțită în două părți. Prima parte se va deschide cu discursurile de deschidere ale reprezentanților instituțiilor național și europene care vor răspunde apoi la întrebări din partea tinerilor. În cea de-a doua parte vom invita reprezentanți din Guvernul României, dar și din Parlamentul European, pentru a asculta și a răspunde inițiativelor și propunerilor venite de la tineri.

În urma COVID-19, Forumul Eurosfat urmărește să asigure un nou cadru pentru viitoarele dezbateri din România: oare recuperarea va însemna revenirea la vechiul status quo sau va deveni o ocazie ca România să se transforme într-un spațiu mai digitalizat și ecologic din punct de vedere social și economic? Pe durata întregii săptămâni de desfășurare a Forumului Eurosfat, România va fi conectată direct la UE prin mediul online.
Vezi mai puţin