Economie

Drulă: Avem în buget un record de 8 miliarde de lei pentru investiţii pe fonduri europene; vrem să depăşim această sumă la rectificare

Bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii prevede pentru anul acesta opt miliarde de lei pentru investiţii pe fonduri europene, un nivel record, şi vrem să depăşim această sumă prin rectificare şi muncim zi de zi la asta, a declarat, vineri, ministrul de resort, Cătălin Drulă, la inaugurarea Pistei 2 de la Aeroportul Otopeni.

“Pentru acest Guvern, pentru premierul Florin Cîţu şi pentru mine, pentru această coaliţie de guvernare, investiţiile sunt o prioritate. Chiar astăzi vom merge la Guvern pentru a finaliza şi a trimite către Parlament Legea bugetului de stat. Avem o creştere a bugetului la Ministerul Transporturilor cu 10%. Vom avea 14,1 miliarde (de lei – n. r.), din care un record – 8 miliarde de lei – pentru investiţii pe fonduri europene. Vorbim aici de autostrăzi, de căi ferate şi de alte feluri de infrastructuri portuare, aeroportuare etc. şi vrem chiar dacă se poate în acest an să depăşim această sumă, evident prin rectificare, adică să avem fonduri suplimentare alocate la rectificare. Muncim zi de zi la asta şi n-am uitat de partea de întreţinere a infrastructurilor existente. Întreţinerea este extrem de importantă şi din cauza asta a suferit România foarte mult, aşa că am reuşit şi acolo să alocăm sume record şi pe infrastructura feroviară în special”, a spus Drulă.

Referitor la inaugurarea Pistei 2 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă, ministrul a apreciat că această lucrare a fost finalizată în termen de cinci luni, însă a atras atenţia că sunt multe de făcut la acest aeroport, iar “lucrurile nu sunt acolo unde ar trebui să fie”.

“E un moment de bucurie că avem o lucrare, că avem în sfârşit această Pistă 2 la standardul pe care ni l-am dorit atâţia ani. Felicit firma care a lucrat acolo, a terminat în cinci luni această lucrare. Felicit şi echipa din Aeroportul Bucureşti care a urmărit lucrarea asta. Sunt lucrările bune de care ne bucurăm astăzi, dar haideţi să vorbim un pic de câte sunt de făcut în acest aeroport şi să fim sinceri cu noi, că lucrurile nu sunt acolo unde ar trebui să fie. Există un potenţial enorm al acestui aeroport care nu a fost atins. Pentru mine, de la preluarea mandatului, a fost o prioritate să lucrăm în această direcţie. Am făcut o schimbare de management. Cred că am văzut cu toţii cum arătau acele zone din aeroport, ştim problemele care sunt cu parcările, cu infrastructurile, cu planurile îngheţate de dezvoltare şi tocmai de aceea am făcut ceva care cred că este fără precedent. Avem un Consiliu de Administraţie format în întregime din profesionişti, oameni cu experienţă în domeniul bancar, oameni cu experienţă în aviaţie, în audit, în transport aerian, care lucrează împreună cu noul director general, cu domnul Peşteşan, şi au ca mandat să dezvolte acest aeroport, să nu mai fie aeroportul un loc care de mulţi e văzut ca un loc călduţ, unde poţi găsi un loc bun de angajare şi să nu se întâmple mare lucru apoi. Aeroportul Otopeni are un plan strategic de dezvoltare, un nou terminal în partea de est a pistelor, un plan încă din 2008. Acest plan va fi revizuit şi adus la zi”, a susţinut Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, noua conducere a Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) va trece urgent la efectuarea de reparaţii la Pista 1.

“Avem de făcut reparaţii capitale la Pista 1, acum că Pista 2 este în regulă şi noua conducere a aeroportului va trece urgent la reparaţii la Pista 1. Avem de făcut modernizarea sistemului de parcări, renovarea terminalului 1 (…) sunt şi alte investiţii, facilitatea fast track prin care să se poată trece mai repede prin formalităţile de sosire”, a menţionat şeful de la Transporturi.