Cultură

Participarea Ministrului Culturii la conferința de presă a ONB organizată pentru spectacolul caritabil „Concert Extraordinar de Gală”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a răspuns inivitației Operei Naționale București de a fi prezent la conferința de presă ce a avut loc cu ocazia evenimentului caritabil „Concert Extraordinar de Gală”, anunță Ministerul Culturii printr-un comunicat de presă.

Întreaga sumă strânsă din vânzarea biletelor va fi donată Institutului Regional de Oncologie Iași.
Spectacolul poate fi urmărit astăzi, 10 mai, începând cu ora 18:30, și va fi susținut pe scena ONB de soprana Lise Davidsen, vocea momentului la nivel internațional, căreia i se va alătura tenorul britanico-italian Freddie de Tommaso.

„Pentru mine este o onoare să particip la o conferință de presă care vorbește despre un eveniment important și care trebuie să arate o altă dimensiune a instituţiilor de cultură: aceea de a fi puse în slujba faptelor importante, a faptelor mari, care nu au preţ. Este vorba de vieţi, este vorba de a aduce oamenii împreună, prin specificul fiecărei instituţii. (…) Îi felicit pe toți participanții la acest superb eveniment, pentru generozitatea dumnealor, pentru că nu se poate face totul, din păcate, dintr-o sursă centralizată. (…) Sper să fie foarte puternic semnalul pe care îl dă Opera Națională București cu această ocazie, astfel încât să vedem din ce în ce mai des acest tip de evenimente. A mai fost unul similar organizat la Teatrul Naţional, tot în slujba sănătăţii, și vă asigur că Ministerul Culturii, prin instituțiile sale, va pune la dispoziție, fără niciun fel de reținere, scenele sale ori de câte ori i se va solicita acest lucru pentru astfel de cauze”, a declarat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

La întâlnirea de ieri a fost prezent și domnul academician Tiberiu Postelnicu, unul dintre cei care a participat la inaugurarea actualei clădiri a Operei bucureștene (9 ianuarie 1954) și care a depănat amintiri cu cei prezenți, despre lumea operei de pe atunci.